Teknik Çizim Derslerimiz

Thumbnail image

Teknik Çizim Kursları Vermekteyiz. İç Mimarlık Kursları ve Üniversite hazırlık kursları ek dersleri olarak vermekteyiz.

 

Kursda Ogretilen Teknikler

Hobi Resim, Fotoğraf, Heykel, Ebru Kara kalem Kursları Hakkında En Çok Sorulan Sorular


 


SORU 1- Hobi resim kursları, heykel, ebru, hobi fotoğraf, kaligrafi kursları, karikatür kursları için ne zaman kayıt yapılabilir.


CEVAP 1- Hobi resim kursları, , ebru, fotoğraf, kaligrafi, karikatür kursları için yılın 12 ayı kayıt yaptırabilirsiniz. Bazı dersler grup şeklinde, bazı dersler ise birebir özel ders şeklinde yapılır. Her kursiyer kendi seviyesine göre yönlendirilir.


 

SORU 2- Hobi resim kursları, heykel, ebru, fotoğraf, kaligrafi, karikatür kurslarına katılmak istiyorum fakat hiçbir bilgim, deneyimim yok. Sıfır seviye ile de başlayabilir miyim?


CEVAP 2 - Hobi resim kursları, heykel, fotoğraf, kaligrafi, karikatür kurslarına katılabilmeniz için hiçbir alt yapı gerekmiyor. Aramıza katılan her kursiyerimizin sıfır altyapı ile geldiğini varsayarak dersler anlatılır.


 

SORU 3 - Hobi resim kursları, heykel, ebru, fotoğraf, kaligrafi, karikatür kurslarına katılmak istiyorum fakat yeteneğim olup olmadığını bilmiyorum. Yine de başarı gösterebilir miyim?


CEVAP 3 - Hobi resim kursları, heykel, ebru, fotoğraf, kaligrafi kursları, hobi karikatür kurslarına katılmak isteyen tüm arkadaşlarımıza söylediğimiz şudur; yeteneğiniz olup olmadığı bizi ilgilendirmiyor. Sizden tek istediğimiz istek ve istikrar. Gerisini bize bırakın.


 

SORU 4 – Hobi kursları ne kadar sürüyor?


CEVAP 4 - Kursiyerler istediği kadar hobi kurslarına devam edebilirler. Bazı kursiyerlerimizin zamanı kısıtlıdır, şehir dışından gelmiştir veya senelik iznini ayarlamıştır, 1 ay gelir. Bazı arkadaşlarımızın bir engeli yoktur, 12-13 yıl devam ederler. Hobi resim kurslarımızda en az 1 aylık kayıt alınır. Özel derslerde daha kısa süreli de ders alınabilir.


 

SORU 5 – Hobi Fotoğraf dersleri hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim?


CEVAP 5 –Hobi fotoğraf kurslarımız 10 Saatlik bir kurdur. Profesyonel veya yarı profesyonel makine zorunluluğu vardır. Dersler birebir yapılır. Ders saatleri ve günleri öğretmenin, kursiyerin ve kursun uygun saat ve günlerine ayarlanabilir. Yılsonunda sergimiz yapılır. Dileyen arkadaşlarımız 3-5 fotoğrafı ile sergiye katılır ve başarı belgeleri sergide taktim edilir.  

 


SORU 6 – Hobi heykel dersleri hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim?  


CEVAP 6 – Hobi heykel derslerimiz 8 Saatlik kurlardan oluşur. Ders saatleri ve günleri öğretmene, kursiyere ve kursa uygun saatlere göre ayarlanabilir. Malzeme kursiyere aittir. Şu an gerekli kil kursumuzda mevcuttur. Onun dışında gerekli olacak malzemeler kursiyere aittir. Rölyef veya büst çalışmaları yapılabilir. Yapılan ürünler kursiyere aittir. Kursiyer dilediği kadar heykel derslerine devam edebilir. Kurs bitiminde kursiyerlere başarı belgeleri verilir. Dileyenler yılsonu sergilerimize katılabilir, isteğe bağlı olarak çalışmalarının satışını yapabilirler.

 


SORU 7- Hobi ebru kursları hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim?


CEVAP 7 – Hobi ebru kurslarımız toplamda 8 saatlik bir kurdur. Dersler birebir yapılır. Malzeme kursiyere aittir. Malzemeyi öğretmenin getirmesi istenirse ücreti öğretmene verilir. 8 Saatten daha fazla ders almak isteyenler kursa devam edebilirler. Dersler istenirse ebru suyunun ve boyasının hazırlanışından itibaren gösterilir. Ders saatleri ve günleri öğretmene, kursiyere ve kursun uygun saatlerine göre ayarlanabilir. Kurs bitiminde başarı belgeleri taktim edilir.

 


SORU 8 – Hobi resim kursları hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim?


CEVAP 8 - Hobi gruplarımız her hafta 2 ayrı grup şeklinde derslere devam etmektedir.

1.Grup cumartesi günleri 13.00-16.00 saatleri arasında,

2.Grup salı günleri saat 09.00 – 16.00 saatleri arasında ders yapmaktadır.

Her iki hobi resim grubumuzda 8-10 kişiliktir. Aynı grup içerisinde dileyenler karakalem, sulu-kuru-pastel boya veya yağlıboya, kabartmalı teknikler çalışabilir. Ders süresince öğrencilerle birebir ilgilenilir. Dileyen kursiyerlerimiz tüm teknikleri deneyebilir. En az 1 aylık kayıt yapılır. Kursiyerler dilediği kadar kursa devam edebilirler. Hafta sonu grubumuz 12 ay faal bir gruptur. Mayıs ayı sonu veya haziran ayı başlarında AÇS Sanat Galerisinde resim sergimiz yapılır. Dileyenler tablolarını bu sergilerimizde satabilirler. Sıfır çizimle de resim kursuna başlanabilir.

 


SORU 9 – Hobi resim kurslarında ilk ders neler yapılır?


SORU 9 – Hobi resim kurslarında ilk dersimiz için resim-fotoğraf arşivimizden kursiyerle birlikte 5-6 resim seçilir ve öğretmenlerimizin de fikri alınarak ilk yapılacak çalışmaya başlanır. Veya kursiyer kendi seçtiği bir resim ya da fotoğrafı öğretmene gösterip fikrini alabilir. Kursiyer malzemelerini ve resmin çıktısını alarak ilk çalışmasına başlar. Tuvale yapılacak bir çalışmaysa resmin ölçülerine göre tuval önceden kursiyer veya kursumuz tarafından mutlaka temin edilir.

 


SORU 10 – Hobi karakalem derslerinde hangi malzemeler gerekir?


CEVAP 10 – Hobi kara kalem kursları için gerekli olan malzemeler;

  • 1)35x50 Şöhler veya Canson kâğıt
  • 2)50 cm.lik Plastik Cetvel (2 adet)
  • 3)50X70 Ebadında Duralet (1 Adet) (Evde Kalsın)
  • 4)Maket Bıçağı- - Kıskaç
  • 5)Silgi-Kalem Silgi-Hamur Silgi
  • 6)Kuru–Sulu Boya (Sulu boyanın kalem hali) (48’lik -36 veya 24’lük Alpino Marka Olabilir)
  • 7)HB-B-2B-4B-H-2H-4H- Kalemler
  • 8)50x70 Ebadında Resim Dosyası -(siyah fermuarlı resim dosyası veya bazuka şeklinde proje çantası)
  • 9)A4 Ebadında Çizgisiz Eskiz Defteri
  • 10)Füzen Kalem (8B veya 6B olabilir)

 

SORU 11- Hobi yağlıboya kurslarında gerekli malzemeler nelerdir?


CEVAP 11- Hobi yağlıboya kurslarında gerekli olabilecek malzemeler;

  • 1-      Bir takım yağlıboya (pebeo marka olabilir)
  • 2-      Yağlı boya fırçaları (5 sıfır-6-11-16 numaralı)
  • 3-      1 Adet küçük boyacı fırçası
  • 4-      Kokusuz tiner ve kokusuz terebentin
  • 5-      2 Küçük spatula, biri küt uçlu diğeri verev uçlu
  • 6-      Yağlıboya paleti (Kâğıt palet veya büyük plastik palet)
  • 7-      HB Kalem - silgi
  • 8-      Füzen kalem (8B veya 6B olabilir)
  • 9-      50 cm’lik plastik cetvel
  • 10-  Kullanılacak tiner ve terebentinin muhafazası için  2 adet kapaklı, küçük cam veya metal şişe
  • 11-  Fırçaların temizliği için yumuşak bez parçası- ıslak mendil-kâğıt havlu
  • 12-  İsteğe bağlı malzeme çantası ve önlük
  • 13-  Füzen Kalem (8B veya 6B olabilir)

Gelin, Kurslarımıza Kayıtsız Kalmayın


 

 

Thumbnail image

 

Öğrenciler Atölyede Çalışırlarken

Öğrenciler Atölyede Çalışırlarken

Sınıflarda Farklı Modellerle Çalışmalar Yaptık...

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Güzel Sanatlar Öğrencilerin Yaptıklarında

Güzel Sanatlar Öğrencilerin Yaptıklarında

Güzel Sanatlar Öğrencilerin Yaptıklarında...

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Üniversiteyi Kazananlarla Tanıştırma Kaynaştırma

Üniversiteyi Kazananlarla Tanıştırma Kaynaştırma

Eski Kaznanlarla Yeni Kazananları Tanıştırdık Sorular Sordurduk...

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Güzel Sanatlar Öğrencileriyle Fotoğraf Gezi Faaliyeti

Güzel Sanatlar Öğrencileriyle Fotoğraf Gezi Faaliyeti

Tarsusun Eski Sokaklarında Fotoğraf Çekme Etkinliği Düzenledik...

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Güzel Sanatları Kazanan Öğrenciler Sergisinde

Güzel Sanatları Kazanan Öğrenciler Sergisinde

Kazanan Öğrencilerle Resim Sergisi Düzenledik...

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..


Güzel Sanatlara Hazırlık Kursları Model Çalışması

Güzel Sanatlara Hazırlık Kursları Model Çalışması

Birçok öğrencimiz bu bölümlerin varlığını ve bu bölümleri kazanmanın kolay olacağını bilmemektedir.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Güzel Sanatlara Hazırlık Kursları İmgesel Çalışırken

Güzel Sanatlara Hazırlık Kursları İmgesel Çalışırken

Resim İs Öğretmenliği, Çizgi film / Animasyon, Grafik Öğretmenliği, Çevre Tasarımı,

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

GSF Öğrencilerle Tanıştırma Kaynaştırma Etkinliği

GSF Öğrencilerle Tanıştırma Kaynaştırma Etkinliği

Güzel sanatlar fakültelerini kazanan Öğrencilerimizle tanıştırıp kaynaştırma etkinliklerimiz

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Güzel Sanatları Kazan Öğrencilerin Sergisi

Güzel Sanatları Kazan Öğrencilerin Sergisi

Güzel sanatları kazananlara öğrencilerimizin resim sergisinde

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

GSF Öğrencilerimizle Fotoğraf Gezi Faaliyetleri

GSF Öğrencilerimizle Fotoğraf Gezi Faaliyetleri

Öğrencilerimizle şehrimizin yakınlarındaki tarihi yerlere geziler düzenlemekteyiz.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

 

 

Basit Çizim Teknikleri, Boya Teknikleri, Ebru Sanatı Teknikleri, Karakalem Teknik Çizim Kursları , Karakalem Kolay Çizim Teknikleri, Kolay Resim Teknikleri, Resim Çizim Teknikleri, Teknik Çizim Dersi, Teknik Eğitim Kursları, Teknik Resim Kursu